Årets vinter er ikke av de mest snørike, men med 16 minugrader her i dag så er det friskt nok selv uten snøen! Våre favorittgensere fra Alqo Wasi har nå vært med på noen turer, og jeg er fortsatt imponert over både passform og kvalitet.

Det er mange som tenker at klær kun brukes for at hunden ikke skal fryse på kalde dager. I Norge kan det være veldig kaldt på vinteren, og hunder kan ha god hjelp av klær i kulden. Dette gjelder spesielt for hunder som har lite pels, som er våte og slitne eller eldre hunder.

Men klær kan også være en investering i hundens helse. Går dere tur og holder litt tempo, pumpes mye blod ut til musklene og kroppen blir god og varm. Når dere så tar en pause, kjøles musklene ned til normaltemperatur. Dersom musklene kjøles ned for raskt, får ikke blodet transportert bort melkesyre og avfallsstoffer fra musklene før de har trekt seg sammen. Dette gjør at musklene blir stive, og muskler og sener blir mindre elastiske. Når hunden skal fortsette på turen er det da mye større sjanse for at den pådrar seg skade, muskelstrekk eller senestrekk. Husk derfor påkledning i pausene!

Bildene av Labradoren Luna er tatt av Helene Torsøe @milliethemix_lunathelab.

Se alle ALQO WASI produktene her >>