Jeg får ofte spørsmål om hva man bør gjøre seg for å forberede seg til og få mest mulig ut av en fotoshoot. Her har jeg samlet noen tips til hva du bør tenkte på før og også under fotograferingen.

 

1. REN OG PEN

Hunden din bør være ganske nybadet, og helt nybørstet! En hund som er ren og nybørstet har gjerne blankere pels og mindre flass i pelsen på bilder – og det er utrolig hva som blir synlig på bilder!  Fjerne rusk i og under øynene. Husk også å klippe negler, dette blir ofte glemt, og lange negler er ikke fint på bilder.

Det kan være lurt å ha med børste til fotoshooten for den siste finishen. Men ingen krise om det skulle gå i glemmeboken, jeg har alltid  et utvalg bbåde børster, kammer og sprayer tilgjengelig i studio.

2. SITT OG BLI

Tren gjerne på en bli og evt. en sitt kommando med hunden i dagene før en fotoshoot. Vi får tatt bilder uansett – jeg har  fotografert alt fra 5 uker gamle valper til en blind hund, så ikke bekymre deg om hunden din ikke alltid hører etter.  Men om du har øvd litt på sitt og bli på forhånd så blir det lettere for hunden å forstå hva vi forventer av den, noe som gjerne gjør iallefall eier mindre stresset 😉

3. MATING & LUFTING

Planlegg å ta hunden din en god tur omtrent en time eller to før fotografering

Ikke gi hunden din et helt måltid før fotograferingen, en mett hund vil mest sannsynlig være mindre alert og kanskje mer i humør for en høneblund enn å jobbe.

4. GODBITER & LEKER

Dersom du vet at hunden din bare jobber for godbiter, ta gjerne med favoritten. Men ofte bruker jeg ikke godbiter i studio, da hunder kan bli fiksert på dem og kan også sikle mer enn vanlig, noe som ikke er så fint på bilder. Og ofte er kombinasjonen av leker og stemme/leking like effektivt og gir mange fine uttrykk.
Jeg har en helt korg med leker, harde og myke, med og uten piping i studio – så det er ikke nødvendig å ta med leker til en studiosession.

5. SLAPP AV!

Det kan være frustrerende å ta bilder av hunder som ikke vil sitte, stå eller bli når man vil. Ikke stress!  Om man stresser plukker hunden garantert opp på det og bli ukomfortabel, og jo mer stresset du blir jo mer usannsynlig er det at hunden hører etter.   Ha tålmodighet og prøv å ha det morsomt, da vil også hunden slappe av.

6. VÆR POSITIV

Din stemme og kroppsspråk oppfattest rask og smitter til hunden. Førsøk ikke bli frustert, aldri bli sint! Med beroligende snakk, positiv forsterkning og repetisjon, vil hunden din til slutt finne ut hva vi vil at han skal gjøre.

 

7. DIALOG MED FOTOGRAFEN

Gjør meg gjerne oppmerksom på eventuelle problemer hunden din har på forhånd, slik at jeg kan legge til rette så mye som mulig. Jeg forstår at noen hunder har spesielle behov – men vi finner en løsning på dette!
Jeg vil at du og din hund skal nyte opplevelsen og at du skal få et fantastisk portrett av din hund! Ta kontakt med meg med eventuelle andre spørsmål du måtte ha.