TwoBarks butikken

Jeg startet TwoBarks butikken med drømmen om å hjelpe dyreelskere å finne trendy og unike kvalitetsprodukter til sine firbente familemedlemmer.

Etter å ha bodd flere år i utlandet, bla London  og Melbourne – kom jeg hjem og oppdaget at det stadig voksende utvalget av designprodukter og håndlagede produkter fra  småprodusenter for den stilbevisste hundeeieren ikke var å få tak i her hjemme.

Samtidig var jeg opptatt av at en av de største miljøtruslene i dag er overbruk. Ting som er så billige at man kjøper selv om man egentlig ikke har bruk for det – og så ender de på fyllinga, kanskje uten at man har brukt det engang. Eller kanskje varte det bare en vask før man måtte kaste det – dårlig økonomi og veldig dårlig for miljøet.   Med en bakgrunn i design og et engasjement for miljø er jeg opptatt av at produktene jeg kjøper skal være funksjonelle, veldesignede kvalitetsprodukter  som skal vare – disse grunnprinsippene danner grunnlaget for produktene som velges ut til TwoBarks.

I tillegg til håndlagede produkter er trygge pleieprodukter en viktig del av TwoBarks. Selv om dyr  alltid har vært en viktig del av mitt iv, og hundene mine er en nær og fullverdig del av vår familie var det først da jeg selv utviklet allergier for pleieproduktene jeg brukte på hundene mine jeg for alvor begynnte å sette meg inn i hva som fantes i produktene jeg brukte til dem. Etterhvert som jeg leste innholdsfortegnelser og kom over både allergiutløsende, hormonforstyrrende og kreftfremkallende ingredienser innså jeg at de mange menneskeskapte kjemiske stoffene gjennomsyrer alt og at vi forurenser våre dyr, oss og vårt miljø gjennom ting vi kjøper for å ta vare på våre firbente venner. Letingen etter trygge og bærekraftige produkter startet, men det var vanskelig å finne virkelig gode alternativer. På TwoBarks finner du  resultat av letingen, de beste, trygge produktene jeg finner !

Et sitat som er viktig for meg er  Dame Vivienne Westwood sitt etterhvert kjente » buy less, choose well, make it last «- Den eksentriske designeren oppfordret i en tale folk til å fokusere på kvalitet, ikke kvantitet samt ta mer interesse for kultur og miljø. Kjent for sitt arbeid for  en bærekraftig, miljøvennlig mote, understreker Westwood sitt sitat viktigheten av et bevisst forbruk.   I stedet for å kjøpe seks ting, kjøpe en ting som du virkelig elsker.

Her på TwoBarks håper jeg du finner ting du virkelig elsker – ting som vil gi deg glede i lang tid.

ANNIKA

DESIGN
Design er ikke bare hvordan produktet ser ut – det er bla. også hva produktet er laget av, hvordan det produseres og funksjonaliteten det har. Jeg velger produkter fra designere som selv er hundeeiere og som designer funksjonelle produkter for andre hundeeiere.

«Design is not just what it looks like and feels like. Design is how it works»
– Steve Jobs

TRYGGHET
Hunder har lite valg i hvilke produkter vi bruker på dem og gir dem, det er derfor vår forpliktelse at de produktene vi gir dem er trygge og tilpasset deres behov. Et viktig aspekt ved å minske miljøbelastning og sikre et bærekraftig forbruk er å minske mengden «bruk-og-kast». Produktene jeg fører er derfor nøye utvalgt med tanke på ingredienser og materialvalg, produksjonsmetode og design slik at våre firbente familiemedlemmer & deres eiere har glede av produkter som er trygge, holdbare og dekker et reellt behov.

ETIKK
Hvordan og av hvem produktene produseres er viktig for meg.  De fleste av produktene er laget i Europa av små familiebedrifter eller kvinnelige entreprenører -og jeg kjøper alltid direkte fra de som har laget dem.  Jeg er stolte over å støtte en rettferdig  handel der prodsenten får riktig betaling for sitt produkt. Dette sikrer at jeg kan ha konkurransedyktige priser,  det sparer miljøbelastningen ved et ekstra transportledd og gjør at jeg vet hvor og hvordan produktene blir laget.

 På TwoBarks finner du  resultat av letingen, de beste produktene jeg finner !

SHOP TWOBARKS BUTIKK